Лоша миризма от мивката

Отърви се от всичко, което спира храна и бактерии като изсипете половин чаша сода за хляб в канала. Оставете содата да стои в продължение на около 15 минути, след това добавете 1 чаша бял оцет. Не се притеснявайте, ако забележите, че нещо бълбука, след това излейте една кана, пълна с вряща вода.

Вратичките не се затварят

Проверете на пантите на вратичките. С течение на времето винта на пантата може да се разхлаби или дори да се извади, особено когато се използва от малки деца, които дори се люлеят на тези вратички. Ако забележите дефектен винт или два, помолете някой да държи вратата на шкафчето на правилното място и ги затегнете. Ако пантата е била измъкната, ще трябва или по- дълъг или по-дебел винт или някакъв епоксиден дървен пълнител, за да се коригира повредената дупката, преди да се затегнете винта.

Ако това не работи, опитайте изравняване на вратите. Ако сте със скрити панти, те идват с регулиращ винт. Регулирайте бавно, често затваряйте вратата на шкафчето, отдалечавайте се често, за да проверите дали е еднаквото разстоянието. След като вратата е нивелирана и равномерно разположена, то трябва да се затваря добре.

За по-старите шкафове с нерегулируеми панти може да се наложи да премахнете пантата, да ремонтирате старата дупка с епоксиден дървен пълнител и повторно да монтирате свалената панта. Или, можете да леко да преместите пантата нагоре или надолу и да направите нови отвори за винтовете.

Ако нищо от това не работи, се препоръчва инсталирането на прост магнитен или механичен държач, за да държи вратата затворена.

Твърде чувствителен детектор за дим

Решение: Вие знаете това, но да си го повторим: Ако имате една от тези аларми, която се задейства когато дори вряща вода вдига пара, важно е се намери решение, вместо да извадите батериите. Вие имате няколко възможности 1) Просто го преместите на друго място, където е по- малко вероятно да се задейства толкова лесно. 2) Помислете за смяна. Покупката на нов модел често решава проблема. 3) Излъжете го. Покрийте го докато готвите  и не забравяйте да го откриете, когато свършите. Някои хора предпочитат найлонова торбичка. Тъй като това е толкова грозно, едва ли ще забравите да го премахнете. Ако детекторът ви е жичен Вие ще можете да намалите чувствителността.

Залепващо се чекмедже

Решение: Това е един от онези малки неща, които се бъгват всеки път, когато го използвате. За щастие, фиксирането му изисква малко вода и сапун, малко смазка под формата на спрей, и няколко минути. Първо, внимателно извадете чекмеджето. След това почистете лайсните добре с кърпа, напоена с вода и сапун. Напръскайте ги с лубрикант, а след това сложете на място чекмеджето. Вече спокойно можете да отваряте и затваряте. Ако не пасва и чекмеджето и шкафчето са изработени от дърво, намажете чекмеджето от вътрешната страна на корпуса с восък или парафин.

Във всяка кухня има неизправности, важното е да знаем как да реагираме и да не се ядосваме. Не прибягвайте до бързото изхвърляне на мебели без да сте опитали всичко възможно за ремонта. Но ако сте опитали всичко, демонтирайте старите мебели и монтирайте новите.