Навярно сте чували за някои чудатости, които все още будят възхищение или ни карат да се замислим – истина ли са или не. Много от тези хора са вписани и в книгата на Гинес или други форми, с които да бъдат запомнени от поколенията. Сега ще ви разкажа за унгарски войник, който не е спал в продължение на 40 години и бил доста щастлив.

Казва се Пол Кърн и е унгарски войник, който участва в Първата световна война. Той беше отличен войник и се борил, дори когато всички други войници от неговата компания били убити. За смелостта и подвизите си е удостоен с медал. Но това не е всичко. Въпреки своите бойни умения, той получил огнестрелна рана, която за малко не го убила. Обратно на очакванията на лекари той оцелял.

Пол бил прострелян в главата и част от мозъка му е била повредена. Куршумът унищожил част от предния дял. Според доктори, такава рана щеше да убие всеки друг. Но единственото нещо, което се е променило в живота на Пол след травмата било, че до края на дните си не можел да спи като цяло.

Лекарите внимателно го изследвали и не могли да установят как успял да оцелее. В действителност, безсънието е единствения проблем на войника. Сънотворни и успокоителни хапчета не помагали. Може да звучи ужасно, но Пол Кърн не страдал, защото част от нервната му система също е била разрушена. Мъжът не се нуждаел от болкоуспокителни или каквито и да е други медикаменти и уверил всички, че се чувства чудесно. Кърн не спал в продължение на 40 години – до смъртта си през 1955 г. a, ако вие искате да спите нормално, то осигурете си подходящи условия още сега.