Градинар със съвети за градини

 1. Запознайте се с издръжливостта зона. Използвайте това знание като ръководство какви дървета, храсти и многогодишни растения да не засадите, защото няма да оцелеят условия във вашия район.Граднар в градината
 2. Подрязвайте пролетните цъфтящи храсти като люляци и големи цветни катерещи се рози веднага след цъфтеж. Те оформят своите цветни пъпки през есента на предходната. Ако ги режете през есента или зимата, премахнете цветните пъпки следващата пролет.
 3. Прилагайте само компостирана, изгнила тор, която да остане и действана на почвата в продължение на най-малко шест месеца. Прясната тор е с твърде висок азот и може да „изгори“ растенията. Тя може също така да съдържа патогени или паразити. Оборската тор от свине, кучета и котки никога не трябва да се използва в градини или компост, тъй като те могат да съдържат паразити, които могат да заразят хората.
 4. Трайните насаждения като цяло се нуждаят от три години, за да се постигне цялостен растеж. Не забравяйте поговорката за „сън, пълзене и скок“ за периода от три години.
 5. Научете колко време е вегетационния период, последната слана през пролетта и първата слана през есента – така че можете да приберете някои растения вътре или избягване отглеждането им.
 6. Отстраняването на увехналите и избледнели цветове е добра практика за трайните и едногодишни насаждения. Тъй като целта на едногодишните растения е цвета да направи семена и да умре, премахването на старите цветове кара едногодишния растения да произвеждат повече цветя. Премахването изсъхналите цветове също насърчава растенията да изпращат енергия в по-силните листа и корени, вместо в производството на семена. Избягвайте тази намеса при растения, отглеждани специално за техните плодове или шушулки.
 7. Отглеждайте зеленчуци на място, което получава най-малко 8 часа пряка слънчева светлина всеки ден. Повечето зеленчуци се нуждаят от много слънце, за да узреят добре. Ако имате сянка, опитайте да отглеждате култури, които растат в хладен сезон като маруля, спанак, репички и зеле.
 8. Най-добрите начини за борба с плевели в градината са ръчно плевене и окопаване. Избягвайте дълбокото окопаване или култивиране, което може да изкара плевелните семена на повърхността на почвата. Плевете рано и често, така плевелите да не правят семена. Използвайте мулч да задуши и предотврати появата на годишните плевели.
 9. Не всички хортензии растат на сянка. Hydrangea paniculata се нуждаят от слънце за най-добър цъфтеж.
 10. Не почиствайте всичко в градината си през есента. Оставете декоративните треви за красота и шушулките на семената на трайните насаждения като ехинацея, за да се хранят птиците. През есента съберете само боклука, нападал от дърветата.
 11. Оптималната температура за узряване домати е до 24градиса. 28 градуса е твърде горещо за растенията да произвеждат ликопен и каротин, пигментите, отговорни за цвета. След като температурите постоянно пада под 10 градуса, зелените плодове няма да могат да узреят. Доматите може да имат съвсем малка промяна в цвета и могат да бъдат оставени, за да продължи узряването.
 12. Засадете пролетните цветни луковици като лалета, нарциси, минзухари и зюмбюли през есента, преди земята да е замръзнала. Като цяло, поставете луковицата в дупка, която е два до три пъти на дълбочината на луковицата.