Прозорците от ПВЦ започват своето начало в Америка, но за първи път се появяват на пазара в Германия през 1954 година.

Има множество твърдения около същността на ПВЦ дограмата, едни от тях са верни, други просто измислица. За да сте на ясно с възможностите и качествата на ПВЦ дограма сме подготвили калкулатор за дограма и кратко разяснение, в края на което всеки ще може да си даде отговори, дали да подменя дограмата у дома си или да търси други алтернативи.

Животът на една дограма зависи до голяма степен от материалите й на изработка, от правилния, качествен и своевременен монтаж. В случая говорим за ПВЦ дограмите, затова и изцяло ще коментираме тях. Фирмите производители определят дълголетието и дават гаранция на ПВЦ дограмата в рамките на 5 до 15 години. Като пак казваме всичко е много относително и зависещо от редица други фактори. Вижте още нов вид комуникации.

Според твърдения на някои под слънчевото въздействие материала ПВЦ отделя вредни емисии. Съвременните технологии, не допускат отделяне на токсични вещества от вече изработеното изделие. От гледна точка на тяхната екологичност, те са достатъчно надеждни и дори сертифицирани. При изработката на много от ПВЦ дограмите вместо олово се използва цинк или калций, за да изглеждат снежно бели.

Не е за подценяване факта, че ПВЦ дограмите подпомагат топло изолационните процеси, в резултат на което пестим електро енергия. Спират шума от вън в домовете ни и внасят нужното спокойствие и комфорт. Разберете и за значението на технологиите.

Някои твърдят, че ПВЦ профилите менят цвета си с времето и излагането на слънце. Това води до пожълтяване. До преди няколко години наистина се наблюдаваше такова състояние, но вече се ползват специални добавки в материалите, които не позволяват промените на цвета на дограмата.

Съществуват още множество твърдения и хипотези около ПВЦ дограмите, но на първо време това е добра възможност да си изясните някои въпроси за и против около ПВЦ дограмата. При интерес, винаги може да потърсите и повече подробност засягащи бъдещата дограма за дома ви.