Работа в офис среда със сигурност идва с няколко предимства. Но като всяка друга възможност за работа, имат някои недостатъци. Когато работите с група от хора, вие сте под постоянна спекулация. Можете също да попаднете на „устата на топа“ и при първите съкращения да излетите от удобното си офис https://www.office1.bg/%D0%91%D0%AE%D0%A0%D0%9E+%D0%9C%D0%98%D0%9D%D0%98+100%2F57%2F74-c3918-a4015461090/бюро.

Най-лошият недостатък може да бъде, ако имате трудно разбирателство с колегите. Но погледнете по-ярко над нещата. Винаги ще имате контакт с колегите си. Ще работите с някои, които знаете. Това със сигурност ще се превърне в семейна тип среда за вас. Така че преди да вземе окончателно решение, не забравяйте да претегляте плюсовете и минусите на всичко. Помислете за това.

Ето няколко неща, които трябва да знаете по отношение недостатъци на работа в офис

  1. Контузии: Това може да звучи изненадващо, но зад статистиките стоят множество катастрофите, които най-често показват забъркаността и закъснението на някои служител. Според статистиката HSC, 30% от спъване и падане и злополуки също се падат на офис работници. Ето защо е много важно за компанията, за да се уверите, че всеки е в безопасност и че всички съоръжения са предоставени на работниците и клиентите.
  2. Друг страничен ефект от работата в офис е, че напряга очите. Това е така, защото служителите в офиси се вглеждат в екрана на компютъра през цялото време. Това всъщност може да увреди зрението в дългосрочен план или да доведе до износване. Нищо чудно, че толкова много офис работници днес носят контактни лещи или очила.
  3. Насърчава заседнал начин на живот: Един от най-тежките странични ефекти на работа в офис, е, че тя насърчава заседналия начин на живот. Вие седите на бюрото си през целия ден, докато се опитвате да завършите проекта. Това прави човек мързелив или без никакви задължения от отношение на фигурата си. Не само, че допринася за схващания на врата и гърба, но работа в офис е една от най-големите причини за затлъстяването. Вижте още нещо полезно и интересно: http://kaktaka.eu/item/137-%D0%BF%D0%BE%D0%BB%D0%B5%D0%B7%D0%BD%D0%BE%D1%82%D0%BE-%D0%B8-%D0%B8%D0%BD%D1%82%D0%B5%D1%80%D0%B5%D1%81%D0%BD%D0%BE.
  4. Руини във взаимоотношения с колеги: Справяне с едни и същи хора на регулярна основа в офиса в действителност може да съсипе връзката ви с тях. Това се дължи на тайното съперничество между колегите, а така животът става монотонен.
  5. Заплащането може да бъде по-малко: Ако работите в една малка фирма, има шансове заплащането да е много по-малко. За разлика от работи за мултинационална корпорация с много висок пост, където заплатата си е доста солидна сума.