Едно прибързано решение може да развали целия външен вид на стаята, така че отворите очите си към този мъдър съвет преди да сте намерили подходящата боя.

Боядисването на вътрешните стени може да изглежда като лесна задача, но подобно на повечето домашни проекти, това е по- сложно от обикновена бърз работа. Повечето хора мислят, че боядисването на стената с лек цвят има нужда само от един слой. Но това рядко се случва. Подготовката на стената, техниките на боядисване, както и вида на боята, всичко това влияе на резултата.

Боядисване на стените със светъл цвят.

Стени за боядисване

Тествайте цвета, който планирате да нанесете върху съществуващия на стена. Погледнете го на естествена светлина, при изкуствено осветление и през нощта. Светлите цветове, като например пастелни и нюанси на бяло, изискват значителна естествена светлина за естествените оттенъци на цвета, за да блесне. Тестването на цвят също може да ви помогне да разберете колко слоя ще трябват, за да покриете стария цвят напълно. След това подгответе стената. Попълнете дупките от пирони, шлайфайте и подгответе стената за боядисване. Някои от професионалистите, препоръчват също почистване на стената с мек сапунен разтвор и внимателно изплакване. Логично е да искате да приключите бързо, но за да не остане повърхността на линии, направете най-малко два слоя.

Боядисване с тъмен цвят на стените.

Боядисването в тъмни цветове е по-трудно и по-капризно, отколкото боядисването в светли цветове. Подгответе се за три слоя боя, а понякога и четири. Трябва да използвате грунд с висока покривност, който е предназначен за боята, която с ще боядисвате. Препоръчва се използването на сив грунд, за да подпомогне разкриването на дълбочината на цвета. Когато един грунд е оцветен в подходящия нюанс на сивото, поглъщането на светлината и отражението намират хармоничен баланс, предлагащ максимално покритие и жизнен цвят. Отново, живопис техника е важно. По-тъмните цветове са по-склонни да оставят следи, там където са изсъхнали по-бързо. Боядисвайте внимателно и бързо. Внимавайте, защото валяка може да остави ясни следи при по-тъмния цвят. Той препоръчва да се използва валяк с по-къс мъх (3/8 инча до 1/2 инча), за да сте сигурни, че боята се нанася гладко. Старайте се да не нанасяте твърде много боя в един слой, което ще доведе до лош вид след изсъхването.

Последен слой.

Можете да изберете финалния слой, като се базирате на предназначението на помещението. Гладкия финиш, включително мат и слонова кост, като цяло са най-доброто за тавани и стени, където искате да скриете някои недостатъци. С гладките бои, можете да получите много повече. Матовото покритие също се справя добре с рутинното почистване, което го прави добър избор за пространства като всекидневни и трапезарии . Гладките бои правят стената гладка и можете да почистите просто с влажна гъба. Въпреки това, по-лъскавата боя, включително сатен и полугланцирана, се чисти още по-лесно, поради което те често се препоръчва за кухни, бани, декоративни елементи и шкафове. Колкото по- гланцов е последния слой, толкова повече се виждат несъвършенствата по повърхността, така че се препоръчва да се използва висококачествена четка за гланцирани бои.

След като вече сте приключили с боядисването, спокойно можете да се обадите на фирмата за извозване на мебели да докара новите попълнение в домашния интериор, а в обратната посока, ще извози старите ви мебели до подходящо депо.